Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Topics / Night Skate

Night Skate

31-03-2015

Bedoeling van Night Skaten

by Skaten.nl — last modified 31-03-2015 16:17
Opgeslagen onder:

Bedoeling van Night Skaten is “knallen”. Langzame Night Skate is geen Night Skate. Beginnend skaters kunnen het best eerst oefenen met remmen, evenwicht en manoeuvreren voordat er aan een Night Skate meegedaan wordt. Een Night Skate zonder zweet is geen Night Skate. Niet dood of kapot aan het eind van de tocht? Dan heeft u niks beleefd.

Het hoeft niet altijd heel erg hard te gaan. Rustig knallen kan ook. Tempo is belangrijk met Night Skaten. Over trambanen, slecht wegdek of dergelijken gaat het makkelijkst met snelheid.

Tempo maken en door de benen zakken. In de poep-houding. Bij bruggen idem dito. Tandje bijzetten en met tempo de brug op want dat gaat het makkelijkst. Night Skaten is koorts. Met gedroomde tochten die solo niet te rijden zijn, breed over alle straten het asfalt opeisend.

Tempo maken, vlot rijden, is noodzakelijk bij een Night Skate anders wordt het een tocht begeleid skaten voor bejaarden. Net als met fietsen eigenlijk. Langzaam fietsen is moeilijker om evenwicht te houden.

Snel door zand fietsen gaat makkelijker. In een groep fietsend is vlot optrekken bij het stoplicht gewenst. Gaten dicht rijden en tempo houden. Dan is Night Skaten een feest voor jong en oud, ervaren of debutant.